TTC almost 3 years

Salam. saya dah almost 3 years kahwin dan almost 3 years juga la saya berjuang 2 garis. Segala ikhtiar saya dah cuba efferty, madu kacang, kelapa bakar, CQ10, madu kurmaa semua dah try.. tapi satu pun belum ada rezeki. Hampa kecewa sedih setiap bulan tu biasa. Tapi bulan ni saya lambat period 10 hari dan syaa pergi clinic tapi upt negatif. Hampa teruk kalini sebab saya betul betul mengharap sebab banyak symptoms pregnant yang saya ada tapi still negatif.. Saya sedih sangat sedih yang smapai mempersoalkam rezeki Allah. Maafkan aku yaAllah 😭😭😭 Boleh yang pernah ttc bagi saya ikhtiar apa yang memang confirm jadi ? 😭😭😭😭#bantujawab

44 Balas

salam, puan maaf kalau cara saya ni tak mendatangkan hasil, tapi, puan boleh cuba, lepas period mean tempoh subur,puan kerap bersama suami waktu pagi..sebelum subuh,lingkungan masa 3 - 4 pagi..puan lepas bersama jgn bangun..kalau boleh terus mengiring jgn bagi air suami tu keluar. subuh puan bangun macam biasa n mandi.. kalau boleh dalam seminggu tu 3/4kali bersama n buat apa yg sy tulis tu.. InsyaAllah puan.. semoga dipermudahkan dan mendapat baby. Aaminn

2mo ago

Pastikan cek di klinik kesuburan suami isteri. Kadang2 ramai yg terlepas pandang hanya fokus kepada isteri. Sedangkan x mustahil masalah adalah dari pihak suami. Sekiranya masing2 dh cek & tau punca baru la boleh cuba ikut cara yg betul utk hamil. Byk sangat kes isteri cuba utk hamil tp rupanya sperma suami yg bermasalah.

saya ttc 8 tahun, pregnant sekarang lepas 2nd IUI. tahun ke 3 kawin saya dah pergi check up suami isteri. perlu check up di klinik yg betul ya sis. actually ramai tanya saya nak tips, tp semua saya inform tolong pergi check up suami isteri. saya checkup di klinik swasta dulu then baru pergi gov. bila dah tahu problem masing2 baru la cari cara macam mana nak conceive. saya doakan semoga dipermudahkan sis✨

2mo ago

Setuju yg ni

sis..Cuba beli OPK test byk² kat shop** or tt. lps abis period,test urine sehari 3kali(pagi,tghari dgn mlm) utk Cari waktu subur..jumpa aje double pink line, bersama dgn suami dlm masa 48jam..in Shaa Allah bole lekat...apa Pon,kene kawal mkn..kawal gula,kawal stress..sis mkn folid acid..sy dulu 3bulan sebelum kawen consume folid acid..alhamdulillah..bunting pelamin..

Kakak Saya pun 3 tahun ttc dia amal makan Madu turkey wawa Zainal. Dengan izin Allah dah 2 orang anak dia. Kakak Saya yg lagi sorang suami isteri amal Madu turkey jugak tapi masih ttc tahun ke10. Saya pernah makan Madu tu jgk konon nk ikhtiar hamil tapi xsampai separuh botol rupanya dh pregnant. Jangan give up. Teruskan usaha. Insha Allah ada rezeki nanti

kalau pengalaman saya, saya tak berharap dah. saya cakap dalam hati ada tu ada lah. memang jeles tengok orang lain pregnant. tapi lepas tu tanpa disangka Allah kurniakan anak. lambat period pun saya buat tak tahu je. taknak fikir dan taknak berharap. sebab kalau kita berharap mula lah kita persoalkan apa Allah bagi apa Allah tak bagi.

same la kite.. last makan jus mamariam ajk suami skali mkan yg pil tongkat ali yg set ikhtiar hamil mamariam.. alhamdulillah.. dh pregnant 5 bulan skrg. kene ajk husband mkan supplemen skali..n jage pemakanan..rmai org salahkan perempuan xleh mengandung.. padahal sebenarnye masalah tu dtg dr kualiti sperma suami..

sy & suami pn ttc 2 thun lebih..lpas sy ikhtiar berurut & minum jus zuriat Alhamdulilah sy mgandong..sy suruh akk sy pn ikhtiar dy ttc 5 thun dan skrg pn dy mgandong beza sbulan dgn sy..klu sis nk ikhtiar bole cri nme nye di tiktok RumahUrutanMekyah..smoga memberi manfaat smoga yg TTC segera Hamil sy doakn..Amin2

Ttc journey ni sensitive issue. But If you open minded to believe this gut reset can help you, you can approach me. Mostly semua ttc after gut reset dapat positive result 😊 Wasap lily, lily boleh share feedback TTC yang lain 👇🏻 www.wasap.my/60194245142/TTC #ttc #ttcjourney

Maaf moga dipermudahkan urusan sis. Cuma sy cadangkan utk mendapat rawatan di fertility clinic. Mohon sis dan suami sama2 check. Kalu smua normal, mungkin itula adalah rezeki. Sy doakan agar pn di kurniakan rzki dgn zuriat. Amiin

Sy 11 tahun kahwin tak ada bby.. Tapi tahun ne syukur alhamdulillah allah beri sy mengandung.. Husband cuma makan serapan pagi telur separuh masak 2 biji selama 2 bulan dan bulan 3 sy d sah kan mengandung.. Syukur.. Blh cuba..