TTC almost 3 years

Salam. saya dah almost 3 years kahwin dan almost 3 years juga la saya berjuang 2 garis. Segala ikhtiar saya dah cuba efferty, madu kacang, kelapa bakar, CQ10, madu kurmaa semua dah try.. tapi satu pun belum ada rezeki. Hampa kecewa sedih setiap bulan tu biasa. Tapi bulan ni saya lambat period 10 hari dan syaa pergi clinic tapi upt negatif. Hampa teruk kalini sebab saya betul betul mengharap sebab banyak symptoms pregnant yang saya ada tapi still negatif.. Saya sedih sangat sedih yang smapai mempersoalkam rezeki Allah. Maafkan aku yaAllah 😭😭😭 Boleh yang pernah ttc bagi saya ikhtiar apa yang memang confirm jadi ? 😭😭😭😭#bantujawab

44 Balas

waalaikumsalam. saya pun pernah melalui mcm awk, saya dan suami siap cek kesuburan di LPPKN tapi belum rezeki. akhirnya sy hanya amalakan pemakanan sihat dan pada waktu yang sama doa dan redha. alhamdulilah Allah bagi rezeki.

Boleh cuba makan fish oil dan folic acid dulu. Saya ada baca orang makan fish oil (without evening primerose) saya makan sebulan Allahamdulillah lekat. Saya doakan puan dikurniakan rezeki secepat mungkin yang sihat. Amin

Saya ttc almost 2years then saya berurut dengan wan sedara saya . Alhamdulillah lekat. Memang family & orang kampung ramai ikhtiar dengan dia. Sebab dulu rahim saya jatuh & susah nak mengandung 🥲

haritu ada nmpk video ni, sis perlu bersama sebelum tarikh subur. sperm jangka hidup 5hari, ovum 24jam sahaja. so better awal dari lambat. bersama suami pada hari 13,15,17

rezeki anak ni dia dtg tepat masa nya. jdi selagi ada rahim. sabar. usaha terus jgn putus asa. sy 5 tahun baru dpt sorang. kemudian Allah bagi rapat yg no 2...

inshaAllah ada rezeki tu sis. mungkin masih awal lagi kot utk upt tu detect. lagi dua minggu cuba sis scan guna tvs scan pula. mudah2han ada rezeki sis💕

kena tenang2 ... x boleh stress . cuba g honeymoon berdua dgn suami . berseronok . lupakan masalah .. sy pregnant lepas honeymoon . ttc 2 tahun.

Puan cuba buat semen analysis utk suami jgk ye, sy pn suami bt, sggup sewa hotel bagai, bribu hbis, alhamdulillah tgh tggu hri brsalin dh ni..

Ni produk saya cakap tu puan. Wasap lily, lily boleh share feedback TTC yang lain 👇🏻 www.wasap.my/60194245142/TTC #ttc #ttcjourney

sy ttc 8 tahun sis ..sy amalkan jamu jusnita alhamdulillah lekat jgak lepas abis period ke 3 sy bersama dgn suami lepas tu tidur mengiring