Chilled ebm

Salam..nk tnya boleh ke kita panaskan chilled ebm guna warmer dlm 37°-40° dlm tempoh yg lama ie. 2jam..sb baby bgn utk susu stiap 2 jam..jd sy siap2 letak susu dr peti sejuk bawah dlm warmer utk next feeding time..cth : baby akn bgun susu jam 12am, jadi jam 10pm dh letak dlm warmer..then masa feeding jam12am tu, sy siap2 letak susu utk jam2am dlm warmer..rosak ke susu?tq

3 Balas

elakkan. susu boleh rosak kalau suhu terlalu panas. suhu dalam warmer mmg tetap tp suhu susu tuu akan makin panas. seeloknya letak peti bawah kemudian 5-10min sebelum baby bngun/nk nyusu panaskan. kalau takut masih beku, tiap pagi letakkan beberapa pack susu yg nk guna dalam sehari dr peti beku ke peti bawah.

Hi, susu ibu tak boleh letak lama-lama dalam warmer nanti akan overheat.

follow..nak tau juga