Berapa minggu untuk buka buku ya?

Salam..nk tnya.. berapa minggu baru blh buka buku yaa? N keno bawak apa utk buka buku..keno booking dulu atau g terus ya? Terima kasih

4 Balas

waalaikumsalam, sy ari tu g klinik biasa, bgtau dah buat upt test positive d rumah, nanti dia bg jumpa doktor, doktor suh g klinik ibu dan anak buat upt sekali lg, sah positif , dia srh ke klinik desa terdekat dgn kediaman utk booking, nanti nurse akan call utk buka buku.. waktu anak pertama dulu lama juga tgu. skrg pun masi tgu call.. tgk berapa minggu br dorg srh dtg 😊

Pergi je awal bagitahu nak buat appointment. Sy haritu suami yg buatkan appointment sbb sy dah start mabuk. Nurse cuma tanya dah pregnant berapa minggu je then dia bg tarikh untuk buka buku. Tak perlu apa2 dokumen. Or kalau tak perlu appointment pun ada hari tertentu sahaja untuk buka buku contohnya hari isnin. Setiap klinik berbeza2. Call atau walk in terus untuk tanya

Boleh call Kk wak.. Or walk in utk buat appointment,, yang wajib bawa tu salinan sijil nikah dgn bil utilities, Kk tmpat sy nk 2 ni je..

Skrg ni klau dh tau pregnant blh terus g kk berdekatan je . kena bwk salinan kad pengenalan laki bini, salinan kad nikah