guna opk untuk perancang keluarga

salam..nak tny ada x kat sni yg guna opk sbg perancang keluarga? means rncang sendiri bila opk negatif baru brsama suami utk elak hamil,.sbb sy klau blh xnak ambik sbrang prncang risau akn effect prncang trsebut ?#seriusnanya #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Tak boleh nak aspect tu. Kena tahu sperma punya aktif berapa hari, ovum pun, tanda subur yg lain; lendir putih telur mentah..even ambil perancamg pun ditaldirkan hamil. So, pandai-pandailah rancang suami dan isteri.

2y ago

Ye boleh, sebab kita tak tahu rahsia Allah.. semuanya dgn izin-NYA. Kita usaha je lh mana yg mampu dan redha dgnNYA