tendangan baby

As'salam..nak Tanya bpe bulan ye boleh Rasa baby menendang..and satu lagi perut ibu2 Semua time pregnen rasa keras ke lembut bile dipegang..kadang2 perut saya rasa keras kadang2 rasa lembut Tue yang nk tahu.. #14week

4 Balas

macam saya 14 week dah start rasa perut mengeras kadang2.. lagi2 bila bangun pagi sebab tido mengiring.. saya start rasa baby tendang waktu 16 minggu.. tapi slow je.. tapi itu atas orang jugak ada yang cepat ada yang lambat..

4y ago

pernah tanya orang yang ada pengalaman cakap normal rasa baby gerak sikit2 je sebab baby kecik lagi.. dan tak ramai yang boleh rasa baby gerak seawal 16 minggu tu.. selalu 20 minggu ke atas baru rasa rasa.. nanti 20 minggu ke atas dia aktif.. macam saya sekrang baru masuk 21 minggu.. memang aktif dia gerak lagi2 waktu malam.. tapi tak tahu la awak nanti macam mana kan.. sebab pengalaman orang kan berbeza2..

klu mengeras tu baby,just x sure dia dlm kedudukan yg mcm mne.baby start kick 18-19wks.once awk dah rse baby kick doc akn advise utk amek suntikan titanus

it depends. ade yg early 18th weeks ade yg 20 weeks keatas bru bole rasa tndangan baby

baby sy start kick 18 ke 19w. yg mengeras tu baby la