gatal² kulit

As'salammualaikum. morning mummy semua. nk tanya sikit la. ada x yg mengalami gatal² kt seluruh badan? sy sejak masuk 20w gatal sungguh badan ni. terutama kt kawasan² pelipat tu. ralit mengaru sampai kdg de yg dh jd merah² dh kulit. melecet. ada x cr nk kurangkan gatal² ni? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Hi , saya first born and saya pon dapat alahan yang sama . Gatal ii sampai naik biji air , saya pakai calamine lotion . Beli kat farmasi dalam 16 ringgit je tak silap . Alhamdulillah okay . Best sebab berangin lotion tu . Lagi satu mak mentua selalu suruh saya mandi limau purut rendam dalam air suam . Sental limau ii tu kat badan . Memang rasa pedih . Tapi lepas mandi tu gatal ii memang akan lega . Sekadar sharing . Cubalah ye . Semoga sihat sentiasa ❤️

2y ago

tq awak kongsi dgn sy. boleh la sy cuba ni.tq tau

nomal tu puan.. MCM akk pon setiap kali mngdung mati jdi gatal². tpi jgn di layan kan sgt jgn garu tkot luka plk yela bla dah sedap garu kan..

2y ago

tu la... Ya Allah merenyam sungguh gasenya. garu gase x puas...