Baby TAK Nak Susu

Salammualaikum, baby usia 2bln 12hari. Sblm ni bby BF shj. Tapi Sejak malam dia xnak BF susah pujuk. Today dari pagi sampai skg jam 2pm baru 2dari kli dia Susu. Jam 7am & 10 lebih . Ni bby duk hisap2 jari sampai trlelap. Cek perut xde kembung, Pampers pun ok. Any advice what should I do? Takut nnt dia sakit perut masuk angin bila x susu/lambat.?

1 Balas

Dia tak nak menyusu sebab sedap hisap jari . Tapi should be bila dia tahu jari tu tak de susu dia akan terima juga bf bila lapar and faham sumber makanan dia dari puting bukan jari . Tak boleh nak halang juga hisap jari tu sebab tu one of milestone dia . Tapi kalau rasa over sangat maybe boleh try stop kan dari dia masuk ke mulut