Minuman teh

Salamm ibu ibu. Sy pregnant 12 minggu. Sejak kebelakangan ni, suka sgt minum teh. Sbb tu je yg rasa refreshing sikit. Klau yg creamy2 mcm susu, milo tak berapa sgt sbb buat mual. Bila Google, dlm tu ckp tak boleh minum sgt. Tapi sy dlm seminggu ni rasanya dah 2 3 kali minum, tu dlm sehari 1 cawan je. Okay ke klau mcm tu? Risau jgk takut effect dkat baby huhu#bantusharing

6 Balas

Sehari secawan tak apa. Tp kalau boleh kurangkan intake dlm seminggu sbb boleh mempengaruhi HB nanti. HB rendah sgt tk elok utk baby.