Baby prem

Salam,.klo ad talasemia..baby akn Prem sllu ke klo bersalin?Sb,sy sllu dpt baby prem..Lps tu,doc pulak bru je bagitahu sy ad talasemia..so,yg lepas² tu mmg berkait dgn penyakit tu ke?skg pn preggy 2 bulan..msuk 7 bulan je msti fikir bersalin awal

1 Balas

doctor cakap tak awak thalassemia apa? thalassemia trait ke? thalassemia beta ka atau alpha? mcm sy ada thalassemia trait. 1st baby lahir 38w2d. 2nd baby lahir 39w4d. both lahir bila sampai masa. xde kena paksa bersalin awal pon. bersalin normal. alhamdulillah baby sihat. 1st baby keluar 3.15kg. 2nd baby keluar 3.52kg adik sy masa pregnant 3rd baby dia ada thalassemia beta. bersalin cukup masa juga. dlm 38@39w mcm tu. bersalin sebab air ketuban kurang jadi kena induce ubat

5mo ago

gdm ad,sy bersalin 29 week ad,33 week ad semua bleeding