Rahim lemah

Salam....kat sini siapa yang Ada masalah rahim pendek atau rahim lemah....apa yang dh korang buat

6 Balas

Hi, untuk masalah lemah pangkal rahim / cervical incompetence, kena buat cervical cerclage atau masukkan arabin pessary bagi rahim kuat untuk tampung berat baby. Disarankan untuk fully bedrest, modified bedrest dan jangan bergerak selalu. Kalau di KK atau GH Dr akan beri duphaston & pantau ukur lilit rahim. Kalau di swasta akan dapat utrogestan. Boleh join group cervical incompetence di FB ya sis. Ada banyak maklumat di situ.

banyak rehat jgn jln sini sana jgn buat krj rmh dl...dl saya mcm ni keluar darah bnyk mcm org period tp nnti dr akan bagi ubat kuatkan rahim

Jangan angkat benda berat, biasa doc akn bagi ubay duphaston, banyakkan rehat

kalaubad keluar darah setitik dua normal k☹️

try jus mamariam...

saya