Rahim lemah

Siape dekat sini pernah tumpah darah dan rahim lemah ...boleh bgtahu macam mne mngatasi dan ambil ubat tmbahan ape #bantusharing #ingintahu

4 Balas

sya pon rasa saya rahim lemah. tapi sya pegi bidan dia cakap saya takda bendul. means dalaman saya tu pendek. mcm mana ya saya nk terangkan😅😅😅senang cakap. kalaw pregnant senang keluar sebab takda bendul. mcm takda penahan utk tahan baby tu dari keluar. like rumah kan ada bendul kan. untuk halang binatang ke apa keluar masuk rumah kan. contohnya macam tu lah.. sya dah 4 5 kli ggur. kandungan tak tahan. dia senang gelongsor ke bawah😅😅selalu turun ke bawah sebelah kiri sebb bidan cakap sebelah kiri kosong. faham tak😅😅😅 sya nak terangkan pun susah ni😅haha..tpi alhamdulillah. sya selalu pegi kat bidan tu. dia akn tarik ke atas balik. now dah 8 minggu .

mcm anak 1st sy dulu. tunduk pun keluar darah. cangkung pun keluar darah. sejenis rahim lemah. dah byk kali sy hampir gugur sebab tu sy byk bedrest je masa 1st and 2nd trim. kata bidan rahim sy mcm kain buruk. bukan sorg dua ckp mcm tu. dlm 4 org juga. masuk 3rd trim, dah jarang tumpah darah. sy byk berjalan kesana kesini. tapi yg best bila nk beranak senang sgt! skrg pregnant anak ke2. sy xde mslh lgsg. smooth je rasa kalini. buat keje berat pun xde mslh.

6mo ago

saya baru ade pngalaman walaupon ni da nak masuk ketiga ...mase ank 1st dan 2 xade ape² masalah .. tq korang yang da kongsi cerite pngalaman ... lepas ni kite kene berhati² dan bnyakan rehat ... mkan ubat doktor bgi

awk cuba brubat kmpg. cri bidan lama lama. kita ikhtiar. in shaa allah. bidan lama lama ni dia pandai bab bab ni.

sy pun rahim lemah , hmpir gugur dh 3 kli . just ambik ubt dri hosp duptson n bnyk kn bedrest.