Minta pendapat

Salam..ibu2 semua..pada 2/1/2020 saya telah pun selamat bersalin secara emergency ceaser atas sebab2 yg tak dapat dielakn wpun jalan da buka full dengan contractions yg sgt kuat..dapat anak lelaki yg ke-4 seberat 3.3kg..tp saya ada GBS jd baby terus ke nursery untuk diberi antibiotics..nk bertanya berapa lama ibu2 boleh mula bgerak ke toilet or bjalan selepas ceaser..saya bsalin jam 3.20petang semalam.. terima kasih??

1 Balas

Saya lepas habis bius,trus gerak jalan ke taandas.walaupun sakit Nye xleh nk ungkap.kena pksa gak.masa tu nurse Kat hos soh saya bykkn berjalan.jangan baring je.tkut darah beku.balik rumah,berpantang pakai bengkung utk tampung perut.kalau x pakai bengkung memang xleh berdiri n bergerak sbb perut rsa nk trburai je.ngam2 lepas 2 minggu pantang,dah ok czer n parut pun bercntum n kering .xde sakit2.

4y ago

Ooo ok..thank you for your sharing 😊😊