scan gender

salam..haii.. nak tnya.. still bole ke saya nak scan gender pada usia kandungan 34minggu? saya da scan on 24 weeks. nmpk ggirl..tpi mcm nak confirmkan lagi..sbb everyone also expected a girl.. takut terberi harapan.. #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Kalau sy, rahsiakan dulu gender sampai dh bersalin. Lgpun mmg jenis tk kisah anak keluar jantina apa pun. Utk kurangkan org ada expectation tinggi ni kena rahsiakan jelah sampai kelahiran. Diorang nk ckp apa pun nnt tk boleh.

3y ago

Takpun ingatkan kt org yg scan tk semestinya tepat jd jgn letak harapan pun takpe. Kena remind sbb yelah banyak je kes scan perempuan sekali keluar lelaki, scan lelaki keluarnya perempuan

bole scan..takda masalah..sbb scan untuk tgok jantina atau alatan scan baby dia bukan memudaratkan kandungan...kalau xray dia ad radiasi mmg takbole langsun untuk ibu hamil..malah nk dekat pun mmg takbole