gelisah hb low

Salam...boleh tolong sy x hb sy low...sy baru hamil 3 buln...sy x tahu nk mkn apa untuk tambah hb...20 hari buln sy nk kena p cek lg

28 Balas

ubat tmbh darah tu kena mkn wktu pg, sblm bfast wktu perut kosng, baru la bdn senang serap ubat tu. Jarakkn masa mkn ubat n minum susu. Better susu tu minum mlm sblm nk tido. Susu penghalang bdn serap zat besi. Pantang minum teh n kopi. Mkn sayuran hijau. Tu je sy amalkn dulu.