PERIOD 2X DLM SEBULAN

Salam,..Ade x kt sni yg prnh period 2x dlm sbln,..ape sbbnye ye,sblom ni sy kna mkn ubt utk period,.7/7-11/7 period lps mkn duphaston,.20/7-24/7 period lg ,.ni first time jd mcm ni.

2 Balas

Ada, saya. Sama macam sis juga. Sy kena makan ubat untuk period sebab period tak teratur. Doktor kata hormon tak stabil. Sebab tu 2 kali keluar period dalam sebulan tu sebab ubat tu nak seimbangkan balik hormon kita. Jangan risau sis, sebab sy sendiri dah pergi cek doktor lepas period kedua tu. Sy period kedua lepas 4 hari habis period yg pertama. Kalau boleh sia jangan stress, supaya hormon sis seimbang semula dan period kembali normal. Mcm sy terlampau fikir utk hamil, setiap bulan nak period mesti tak keruan asyik nak cek upt. Sebab tu period sy tak teratur, selalu lambat, sebabnya hormon sy tak stabil. Stress terlampau fikir nak anak

saya pernah..awal bulan dan hujung bulan yg sama..