tanda pregnant

salam ..tumpang tanya ?seminggu sebelum period sy ad sakit mcm senggugut ,perut kembung & asyik sedawa je .. ini tanda-ii pregnant ke ? ?#pleasehelp #firstbaby #firstmom

12 Balas

Boleh jadi jugak tu awak, saya sebelum due period, perut saya bloated sngat2, sampai rasa angin tu dah sampai tekak. Saya kalau nak period memang jenis sakit breast, and breast saya rasa sakit sangat, dlam hati ni mesti nak period, tapi smpai due period date hari first tu,darah keluar setitik je, macam secalit je and berlanjutan sampai hari ketiga. Mak saya paksa suruh beli prgnancy test, alhamdullilah line masa tu samar nak ke terang, lepas seminggu tu, trus line pekat sangat. Sekarang dah 6w3d?. Insyallah ada tu, nanti repeat test lagi.

2y ago

@illa ad awk ... rasa mcm terik je prut ni

kalau ikut betul tanda2 tu ada la jgk.. mcm sy awal2 tu rase senggugut sgt2.. mcm nk period nk keluar dh.. tp xkuar2 pun.. lewat 4 hari.. sebelom tu breast sakit.. sentuh sakit.. pastu sy ade buat senaman.. bila sy bersenam.. rase senak bawah perut.. jadi mood mls.. kebetulan mase tu plk dose vaksin ke 2..pastu sy asyik nk tido seharian tu.. lepas lewat 4 hari period tu saje la nk check.. xsgka plk pregnant.. cube sis tggu dulu.. lepas period check

2y ago

inshaAllah.. jgn pikir2 negative... pikir yg baik2.. doa yg baik2.. kalau dh rzki xlewat x cpt Allah bagi.. kalau bukan rzki pun.. mgkin nk period.. jgn pikir xelok ye.. effect nnti.. yg pasti jg diri.. mkn mknan berkhasiat.. kalau sis amalkan acid folic.. just mkn mcm biase.. minum susu

Kalau sy sis, sy dpt rasa sy pregnant, mcm kata hati tu kuat bgi tau sy pregnant, pastu sy cek upt dua line lepas delay period 7 hari, tp kes sis boleh cek upt dulu, sbb tanda period pun sama mcm tanda nak pregnant, insyaallah ada rezeki baby utk sis?

2y ago

Takpe tgu lagi lepas period, insyaallah ada rezeki utk sis❤️ Aminnn sis semoga dikurniakan rezeki zuriat utk sis dan dijauhi penyakit yg tak di ingini?

Kena buat upt jgk untuk confirmation , kdg sbb hormon kita je atau sbb kita trlalu fikir nak pregnant so simptom yg dtg mcm preggy , or mybe nak period .

2y ago

Insyaallah ade tuh sis , saya doakan semoga ada rezeki sis , aminnn ?

sya pregnant selalu kembung perut... skrang dh 7bulan pn masih kembung perut... ?

Kalau saya..tu bukan tanda pregnant..sy pregnant xda rs apa2..lewat period ja hamil..

Mungkin ya, mungkin tidak. Kena buat UPT bila dah miss period untuk confirm.

2y ago

haah skng tngh tunggu due period , skng pun klau bt keje-ii sikit mesti penat & sakit blakang , tq sis ❤️

saya dulu jadi kencing tak lawas berterusan.. g cek terus ve

kadang2 period pun ble mcm tu faktor hormon kali

Bukan. Dah check upt+scan, baru confirm preg.