Soalan

Salam, tumpang tanya nak bg hb naik makan makanan apa yer ?

19 Balas

sy mnum jus jambu batu peel fresh, dgn air oren sunquick tanpa gula.. mkn ubat dgn air oren sunquick tu. buah jambu batu pn mkn juga. jgn lupa sayuran hijau. yg penting jgn skip ubat doc bg..

mkan jambu batu sis..berkesan sgt.. hari tu cek hb 11.40... bila mkn jambu batu.. terutama kulitnya.. syukur Alhamdullilah setelah cek semua, hb naik pgi 12.40...

saya paling drop 11.1 ..last cek 12.1 .. syaa amalkan makan jmbu batu stiap hari dgan makan ubat bsama dgan air limau .alhmdulillah berkesan

mkn hati ayam kangkung bayam merah ikan bilis limau nipis.. kopi min kaffe keluaran sahajidah hai o pun sgt berkesan naikkan hb sis..

sy pun HB low . mkn syur bayam , brokoli , tapi doct kata lgi bgus mkn daging , hati lembu .. sy dri 9 naik ke 11/12 .. try lh .

Saya minum air limau suam.. Klau mkn ubat minum air bliss 1 gelas then mkn ubat.. naik sikit² lah xnaik mendadak..

Cuba sis minum jus mamariam baik untuk ibu mengandung dan selepas mengandung pun boleh minum.

saya minum jus jambu batu peel fresh .. alhamdulillah hb sy dah normal 😄

Kurma, jambu batu, sayur bayam, ubat tambah darah yg misi bg..

mkn hati ayam..sayur bayam merah kerang..buah kurma ke..