batuk smpai pening kpala

Salam.. sye pregnant 21w.. bole ke sye mkn strepsils atau candy herba sbb xtahan batok brkahak?? Nk mkn ubt batok xberani.. dah xtahan, smpai Saket kpala.. time batuk tuh msti cramp kt bwah pusat.. bole x ye mommies??

8 Balas
Expert

Salam sejahtera puan, sebaiknya sekiranya anda mengalami masalah batuk, sila rujuk ke klinik terdekat untuk menjalani pemeriksaan dan mendapatkan ubat yang sesuai untuk diambil ketika kehamilan tanpa membahayakan kandungan. Terdapat lozenges yang sesuai diambil ketika hamil, namun sesetengah ubat yang mengandungi herba mungkin mengandungi herba yang boleh menjejaskan kandungan. Oleh itu, elakkan mengambil ubat tanpa merujuk kepada doktor terlebih dahulu. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

5y ago

Terima kasih doktor.. 😊😊👍

Saya pun batuk berterusan dulu.almost 2 weeks.dr ada bagi ubat batuk herbal.baik kejap je.then batuk balik.then sy try air pure honey+lemon.minum tiap hari.alhamdulilah lps tu baik.

P klinik.. Biasanya dpt lozenges sy xingat jenama ape.. Tp selamat utk pregnant.. Ubat batuk pon biasanya dpt yg jenama prospan tu..

sy mkn madu sis..mnum jus delima utk antibody..dlu sblm amal mmg slli btuk selsema demam..skrg alhamdulillah xde dh..

5y ago

Sama.. Haritu bt mcm tu jgk.. Campur madu dgn jus delima masa batuk tu.. 3 hari je dh oky.. Alhamdulillah.. Sedap pon sedap..

Cuba ubat semula jadi ni dulu sis: https://my.theasianparent.com/batuk-ketika-hamil

Sy Ada tnya dktr,boleh je mkn candy herbs mcm cap ibu & anak / strepsils tu

Kalau doc sy jumpa ritu tak bg makan strepsils bagai sbb ada alcohol sikit

Boleh sis, sy 21w juga dr ada bagi ubat batuk prospan dan lozenges.