Jantung Laju

Salam. Sy nk tnya time pregnant mmg jantung jd berdegup laju ke? Tmbh2 time ngh baring. Rasa la jantung tu lajuuu. Rse jgk lam perot jantung berdegupp laju. Tkde ape ke tu? Or tu mmg smua ibu2 pregnant rse cmtu. Jgn kecam ye sy just brtanyaa. #14w #bbyfirst

23 Balas

Sama mcm akak start 3 bulan jantung laju semacam walaupun tengah rest...kata doktor hypertensi..bp pun high so kena consume ubat darah tingi..pun masih sama..kena buat ecg..alhamdulillah jantung ok..doktor kata plak maybe tyroid ..first check darah tyroid 24plus so doctor ckp tu tinggi kene refer hospital takut ada effect pada baby..2 kali test darah kat hpital 18/3 baru ni result dah turun 14 je ..doktor ckp tu alahan tak payah mkn ubat lah.ni dah nak masuk 8 bulan baru perasaan dah tak laju mcm dulu time buat kerja renyah skit je jadi laju tu pun sekejap..better bagi tahu dgn doctor sbb klu alahan takpe lah klu betul2 ada tyroid nti bahaya pada baby