Semut Charlie

Salam sy nk tnya baby sy bru berumur 4bulan.. Ubat sapu jnama aper yg elok utk bby sy sbb bdn dia naek merah2 kena gigit dgn semut charlie..

5 Balas

Rmah sy pun byk semut charlie ne. Ank sy pun pernah kena gigit semut tu mmg akn meninggalkn bekas seperti kesan terbakar. Mula2 tu sy tak tahu cra nk rawat skali tu sy letak gel gamat Alhamdulillah hilang xde tnggalkn parut. Sy pun klau kena gigit trus letak gel gamat sje. Alhamdulillah skrg mcm xde dh semut tu 😅 x pernah muncul dh. Ada pun kadang mcm kat toilet tmpt2 yg lembab.

Salam,boleh kongsi gambar kesan gigitan semut?jika benar semut charlie,teruk pada kulit anak sebab akan mengelembung dan pedih dan gatal

jgn penyet semut tu. bwk hospital sis. toxin semut charlie bahaya

bhye . bwak ke hos trus tok dpt kn rawatan.

Boleh cuba calamine lotion