Anak kurang menyusu

Salam sy nk tnya.. ada ke kt dlm ni pernah alami mslh baby 3bulan jrg mnyusu.. klo mlm baby akn mnyusu sekali @ 2x shja,blh siang plak 3x @4x je..sblum ni kerap je baby mnyusu dlm setiap 3 jam.. skrg dh kurang n baby suka sgt hsap jari.. bila bf xnk plak.. n baby mnyusu pda sblh kiri je.. klo sblh knan dya mcm bt main je hsap n lepas smpai basah muka n bajun kdg dya nanges mnolak untyk mnyusu blh kanan.. yg 1st born fully bf jgk smpai 4 asyik mngempeng je.. bila yg kdua ni jd cmni bt sy stress plak..

3 Balas

cuba mntk pandangan doktor. sbb biasa kalau baby mcm ni doktor sarankan beli appeton baby drops. insyallah vitamin tu boleh naikkan selera baby. sbb anak saya berat bdn drop and doktor suggest appeton tu. Alhamdulillah dh ok semula. mmng baby usia mcm 3bulan ni 3jam sekali dlm masa 24jam don't worry okay. klu mlm pun mmng akan sekali @ 2kali je dia bgn.

11mo ago

bole ke bby usia 3 bulan appeton drop sis ?

Try menyusu berdua dlm bilik, sebab umur mcm ni dah start explore tgk sekeliling atau menyusu time mamai.. Umur 3 bulan memang ada fasa mcm ni.

sama macam anak sya kadang mcm stress juga tapi doct ada suggest kan beli appeton bagus untuk kulit dan selera mkn sya bar nak cuba 🤭