Girdle atau bengkung

Hi , salam. Sy nak tanya sy baru 3 bulan bersalin secara czer. Nak tanya ,utk kempiskan perut okay pakai girdle atau bengkung ye?#firstmom #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

7 Balas

Bengkung byk jenis. Kalau tak pernah pakai lgsg since bersalin. Beli 1 utk cover perut blah atas dulu. Rasa dah selesa dah ok. Baru pakai girdle cover perut bawah slow2. Perut blah bawah pakai loose2 je jgn fit sgt. Apa2 pun ikut pada selesa diri n minta advise doc. Luka dalam takleh nak agak sgt.