Girdle atau bengkung

Hi , salam. Sy nak tanya sy baru 3 bulan bersalin secara czer. Nak tanya ,utk kempiskan perut okay pakai girdle atau bengkung ye?#firstmom #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

7 Balas

bukan ke kalau ceaser x boleh pakai bengkung ? doktor xde bagitau erh ? maaf kalau saya cuma sekadar menegur sbb setahu saya kalau ceaser memang x boleh pakai bengkung . x boleh mengurut atau makan jamu ke ape semua tu sbb kita ni x same dgn org yg besalin normal . kalau saya salah mintak maaf yee sbb dulu time saya doktor pesan awal2

2y ago

Sy prnah tnya doc pasal ni sbb Sy nak beli prepare barang pantang. and doc kata tak Salah Pon if nak pakai bengkung utk czer. hri ke-2 bersalin dh blh pakai yg penting pakai belah atas dulu. means jgn kene Luka jahit tu. and skrng kan dh modern. ada jual bengkung yg strap tu. beli yg tu. kalau yg bertali Jenis traditional tu nnti kene Luka czer.

Bengkung byk jenis. Kalau tak pernah pakai lgsg since bersalin. Beli 1 utk cover perut blah atas dulu. Rasa dah selesa dah ok. Baru pakai girdle cover perut bawah slow2. Perut blah bawah pakai loose2 je jgn fit sgt. Apa2 pun ikut pada selesa diri n minta advise doc. Luka dalam takleh nak agak sgt.

Bengkung la kot senang,,senang pakai senang buka,yg jenis cangkuk atau zip ka,,

Bengkung sis! Sy ada jual. Bengkung sajat 22tulang

boleh pakai. tp bawah pada tempat czer to.

rasanya bole

girdles