Mintak nasihat💪🏻

Salam. Sy mengadung anak pertama, skrg sy tengah alahan, selalu sakit kepala, kadang rase lemah je badan. Sy kene mkn ubt moltfer 3 bijik 1 hari tpi sy mkn 1 bijik sahaja. Selepas mkn rase loya, rase busuk je tekak, pgi2 mkn kurma bersama dgn air nestum baru mkn nasi. Sy selalu muntah tpi sy pakse mkn nasi jugak. Cuma syur kubis, ikan mcm tu je. Mkn sikit2.. buah pulak boleh mkn buah jambu, buah yg tak masam sy boleh mkn. Sy minum nestium, tak minum susu lgi. Mintak pandangan ibu2, sy 12week takut jdi apa2 kt kandungan.31.10 kene pergi klinik kk. Sy rase down je

1 Balas

First sis jgn down tkut nnti stress lg effect pd bby..simptom alahan tu norml ln org ln ragam..yg pnting sis kena kerap mkn tp dlm kuantiti sikit utk cukupkn nutrisi dan xnk bg muntah..air masak jgn lupa..sy alhan slow2 nk dtg..mual loya tp xmunth pon..lps mkn iron folic lg la rse nk munth tp pksa jgk mkn sbb msih trim1..xnk bgi lapar, sy kunyah kacang2..klu xmkn lgsg tkut bby xdpt nutrisi..