terasa isi lebih

salam sy hari 49 postpartum dh hbis pntang .bersalin normal episiotomy .soalan sy ada tak kt sni luka tk bercantum isi tk cantum .ada ke kes mcmtu ?.tapii blah dalam tepi bibir faraj blah bawah tu .sy bru perasan tp tktau la tk cntum ke atau rhim jatuh ke apa tp isi dging kecik tu mcm terasa bila bejalan 😭 hmm

4 Balas

Saya ada luka episiotomy juga. Dan luka tu tak bercantum. Dr bagi saya ubat dr wound supaya luka tu bercantum elok dan sembuh. Kalau tak, setiap kali saya kencing akan rasa pedih. Alhamdulillah luka saya dah elok bercantum. Mungkin sis boleh pergi jumpa doctor dulu dan minta pendapat doctor

2y ago

tq awak nt nk p check risau la bnda nk pkai lama kan ahahh

Saya jahitan terbuka masa hari ke 10. Terus kena refer hospital balik 🥹 awak kalau tak sure, better pergi check je dekat kk. Sebab kalau biar lama, nanti isi dah naik, lagi sakit nak jahit ke apa.

2y ago

saya baru perasan msa dh sembuh blah dlam bawah tu sb sblm ni tk brni bukak habis.jhitan luar ok elok je 😭

sy pon same bhg dlm bwh tu xcantum.. tp xde rse isi daging ke ape.. xtau la sebab sembelit teran berak ke jd cmtu 😅

2y ago

pastu awk tk buat apa2 ke bhgian tk cntum tu

sama sy sis sampai confused memang macam tu ke. tapi sy tak ada isi. just tak cantum. ke memang dia gitu je. adui

2y ago

bahagian mana sy bawah tu kt blah dlam tepi