vitamin pregnancy

salam. sy dh 13w tapi takboleh vitamin/supplement, lepas makan mesti loya sepanjang hari walaupun perut kenyang. sy dh try obimin, iberrt & shaklee pnya vitamin. still sama. makan (food) Alhamdulillah xde masalah tp lepas makan mulut mesti rasa pahit & loya. bila skip vitamin, hri terasa indah tp tulah risau jugk dh kerap sgt skip vitamin ni 😌😌 oh plus, sy takleh minum susu jugak. pregnant sebelum ni okey je. yg ni je meragam skit, anak ketiga. anny suggestion pasal vitamin/supplement x? thankyou in advance.

6 Balas

Cuba brand lain dear. I yang kk semua i tak boleh telan. So i refer dengan my o&g, i beli blackmoreS for pregnancy and breastfeeding tu (multivitamin) and beli vitamin D 1000IU. lebih kurang dalam rm300++ macam tu. So far ok dengan i. Tapi kalau nk tukar tu better refer dengan dr awak sebab lain badan lain penerimaan

saya disarankan oleh doc gynae sy untuk consume suplement ni sampai bersalin .. vit ni dah complete termasuk dgn iron & folic acid .. sis boleh cuba makan ganilia ni dan alhamdulillah serasi dgn saya ..

sy pun sama anak ke3 mcm ni. sy skip jugak. doc suruh try Blackmore's utk pregnancy yg warna pink tu..sy dah beli tapi xleh telan sbb besar sgt. cumanya dia bentuk capsule. Puan bole Cuba try

Saya pun tak boleh makan obimin. Confirm muntah dan pening. Try beli maltofer. Rasa macam coklat. Sedap. Lepas sy makan maltofer tu macam better sikit. Tak muntah.

11mo ago

betul,,Sye boleh terima maltofer je,,korban sikit beli,,

Discuss dgn doc awak blk utk tukar ubat susu xwjib blh gnti dgn ubat calcium better talk with doc first mgkin awal ni alahan truk ubat xserasi

cuba waktu malam, lepas makan tu terus tidur.