Kencing kotor on antibiotik selamat ke?

Salam sy dah almost 38 week. Bahaya x kalau makan antibiotik utk baby? Ni pun dr.klinik swasta yg suruh mkn sbb ada bakteria kt urine. Risau ada kesan kt baby

2 Balas

If doktor bg selamat je sis. Lgpon doktor tahu kan sis pregnant. Just minum air masak byk2. Stop kan minum air manis kejap bg urine tu clear. Yg penting jgn tahan kencing & lap miss v kering2 lepas buang air

Selamat if doktor tau yang awak pregnant sebab pregnant lady ada ubat dan dos yang tersendiri. Doktor je yang boleh prescribe