8week pregnancy

Salam, sy 8 minggu pregnant, nak tnya boleh ke berjalan dlm kete jauh dlm 400km awal pregnancy ni. Takut jugak nk berjalan jauh, tp terpaksa ada urusan kene selesaikan di kampung🙁

5 Balas

Sis, kalau sis okay xde alahan sgt xde mslh spotting ke kire xde risiko insya Allah boleh saja.. cume dinasihatkan tidak buat benda2 yg berisiko la.. mcm saya terpaksa ke kelantan di usia kandungan 6 minggu.. saya betul2 tawakal pkul 9 malam gerak 7 pagi esoknya smpi sbb lori excident dkt genting sempah..

boleh je sis, depends pd bdn masing2 juga, klau xready utk sebarang kelelahan, better xperlu, Sy baru balik cuti seminggu bwk ank2 travel, bergilir2 dgn husband drive keta.. alhamdulillah penat je Sy rest,pemakanan Sy kontrol, xbole amik terlalu byk gula , nt cepat penat

Insya-Allah ok je..saya every week travel naik plane dr Pen-Kl..then naik kereta pulak ke Melaka..Alhamdulillah ok..cuma, kalau x yakin, xyah la travel..tgk ketahanan badan jugaj

boleh je insyaAllah. saya ada baca orang suruh letak bantal bawah punggung tu takut kan kalau2 ada bumping ke, lubang ke kurang sikit effect gegaran tu

Ok je inshaAllah