Kencing manis

Salam smua.nak tanya kalau bakal ibu mmg menghidap kncing manis sebelum mengandung adakah akan jd masalah untuk kandungan? Lebih2 lagi masa 1st trimester ni cuma dpt makan ice cream untuk naikan selera makan. Kalau xda ice cream mmg xnak mkn. #1stbaby #mommybuntu #bantusharing

2 Balas

i pun sama juga ada KM tapi mkn je apa u nak tapi jgn terlampau ambik gula dlm 1 hari 3 kali mkn tu mkn nasi blh tapi jgn la byk mknan karbohidrat dan salt mcm tu sbb tu effecr bby nnti masa lahir blh jadi mcm mcm dulu dr i pun ckp mcm tu lepas bersalin pantang habis cek lagi skali thn mkn je apa yg u nk mkn blh mkn ice semua tapi jaga skit .sis ok ada ambik insuline ke tak kalau ambik blh cover tade masalah

Ice cream sulam ngn air masak sis

10mo ago

ais cream ttp ada gula wlwpun sulam ngn air putih.. tapi doc pesan kalau makan makanan manis kena mkn mknn seimbang.. supaya insulin dlm bdn kita bole tmpung gula tu then syuran bole mlmbatkn gula masuk dlm darah sblum insulin dlm bdn pchkn