Faint line then after two days negative balik and then utherus duk semakin besar Hari ke hari

Salam smua mommies ...sy baru2 ni start TTC sy...Hari Kami start mmg cam ovulate kluar egg white mucus...then Lepas 13 dpo sy Mai period...ingatkan period..but Hari kedua da cam Nak stop...and first2 kluar brown...then x flow byk...sikit ja..cramp pun sakit alakadar ja...X sgt sakit cam period cramp...then Lepas 5 Hari abis spotting...sy buat satu upt test...kluar cam faint line...then Lepas dua Hari sy test balik harini kluar negative pula ...beberapa Harini satu benda yg sy duk tgk ialah utherus sy duk semakin kembang...setiap 4 Hari utherus sy duk semakin besar ja...suami pun tgk tegur Tanya...kenapa cam besar ja...then duk Rasa nausea...byk symptoms ada..but Lepas tgk negative sedih pula ...next insyallah will try again after two days...doa sy smua ibu2...and ada Tak siapa2 pernah melalu cam ni...lagi2 yg utherus duk besar...plz reply ye mommies...

2 Balas

Hmm.. Uterus/rahim tu jauh kat dalam abdomen sis. Macam mana u cakap uterus kembang or besar. Perubahan rahim hanya tau melalui scan. Perut mungkin kembung or buncit during awal2 cycle.

4y ago

Jumpa doktor.

waktu mmg pregnant utherus Akan membesar sis. maybe insyallah ada kut sis check lagi dlm seminggu lagi