Induce 40 weeks 2 days

Salam, sesiapa ada pengalaman kena induce sbb overdue tak? Saya takde masalah apa2 cuma belum masa baby nk kluar je. Skrg saya 39weeks 3 days. Kalau tak bersalin juga, doctor akan induce 22/7 ni. Ermm ada cara tak untuk bersalin normal tanpa induce. Saya dah cuba mcm2 tp masih takde apa2 tanda.

2 Balas

xyh stress sgt. Induce atau x, proses bersalin tetap sakit. Relax2 je janji baby ok. Awk stress fikir nnt boleh efek ke baby. Bacaan jantung baby x ok kang lain plk cerita. Xpsl2 czer plk. So relax je sis. Bykkn rehat je sbb nnt nk push tu perlukn seluruh tenaga. Awk penatkn diri skrg nnt kang xde tenaga nk hadap sakit contraction tu. Sy ckp based on pengalaman. Sibuk nk cptkn bukaan, buat macam2 smpi x rehat, end up kepenatan wktu push. Start je sakit contraction dah xde time off dah. So relax je skrg.

semoga dipermudahkan..