PETUA BATUK SELSEMA PUNCA COVID

salam semua..sy 14w pregy..bru detect covid...ada x petua2 bg redakan batuk & selsema..batuk sampai terkencing kdg2..lesu badan pon iye..skrg sy minum air masak bnyk je setiap kali gatal tekak..nk makan limau..perut pulak rasa pedih..

2 Balas

Sy pregnant masa 12w4d kna covid sbb demam tinggi.. Sblm tu muntah2 teruk, kna masuk wad kuarantin kt hospital 5 hari.. Baik sis pg hospital, sy hari ke 3 baru start batuk tp kt hospital nurse bg ubat batuk 3x sehari.. Alhamdulillah dah keluar wad tu mmg batuk pn xde.. Mmg teruk kalau tiap2 kali batuk, terkencing tu selalu.. Pg hospital sis, kna duk wad pn xpe asalkn sis dan kndungan baby tu sihat

4mo ago

Haah saya dpt ubat batuk syrup 'nilco'

sebaiknya pergi klinik ya sis.. kena tanya Dr apa ubat sesuai.. time sy dlu, masa awal2 kena tu nak legakan Tekak dan hidung sumbat, suka makan sup2 suam2.. letak perahan limau sikit haa sedap

4mo ago

alhamdulillah dh g klinik hr jumaat..doc bg pcm,ubt batuk pil & selsema..tp batuk ni yg xblh tahan..