Protein dlm air kencing

Salam semua..saya nk tanya klau de protin dlm air kncing pew yg perlu dielakkan n dibuat..saya baru 36w

2 Balas

banyakkan minum air kosong n try kurangkan air manis makan manis². sy pernah sangkut skali, bila ingat balik mmg time tu hari² air manis n kurg minum air kosong, skli check urine proteinurea + berat naik terlebih, doc risau takot pre eclampsia tp baru skali sangkut. sy kene check urine 2x smggu, alhamdulillah okay urine clear, mmg sy stop air manis n minum air kosong banyak².

minum air masak banyak2. jaga pemakanan

4w ago

mknan pew yg perlu dikurangkan??