overdue

salam semua..nak tnya ada yg pnah lbih overdue tak.. klau tlbih dari tarikh tu apa yg nurse akan bt..drg truskan bklinik atau bg cara lain..

1 Balas

Saya overdue 40weeks 5days. Nurse/mo extend 7hari lg if tak bersalin juga kena serah diri kt hospital. Appoinment dgn kk still ada. Nurse just remind terus kira gerakan baby 10x. If tak ckup 10 movement terus pergi hospital nt hospital akan tgk ctg baby dan akan decide next step bgantung pd keadaan ibu dan baby on that time. ☺️