Anak aktif malam

Salam semua..ada sesape tau cmne nk tukar biological clock anak saya 2 bulan...pagi dia asyik tido je dah buat bukak lampu terang suma buat tp tdo je...mlm dia aktif smpi saya pun xdpt tdo..please help

3 Balas

baby sy 5 hari lg cukup 2bulan tapi alhamdulillah dah kenal siang mlm. cara sy, bilik sy mmg sy takkan bukak lampu lgsg bila mlm. kami suami isteri akan guna torchlight je nk suluh apa² termasuk tukar pampers anak. bila pagi sy bukak langsir je biar terang bilik. baby sy akan bangun sdri pukul 7am dan sy mndikan dia terus. dia pun tdo balik. pukul 12 dia bangun main sampai pukul 1pm. lps tu dia tdo. pukul 3 sampai 6pm, dia bangun main dan mandi lps tu tdo. bila mlm dia tdo lama. paling kejap dia tdo 3jam. paling lama 6jam. kita pun hepy sbb x letih jaga dia. awk jgn biar dia tdo siang lama. awk kejutkan dia lps tu bawak dia jln² kat luar rumah. biar dia tgk pokok² semua tu. bila mata dia tgk cahaya mmg dia susah sikit nk tdo. awk kena ajar dri awal. buat dia letih waktu siang.

2y ago

tq awak sudi share

kena g jalan2 bia die x tdo. 😂 tp kalau baby jenis suke tdo ssh jugak😂

newborn mmg xkenal siang mlm. masuk 3bulan slow2 adjust

2y ago

baik awak...terima kasih...