SCAN 6 weeks

Salam semuaa , nak tanya , kalau macam kantung je skrg ni , nanti lagi 3 weeks scan balik ada baby dh ke ? #pleasehelp #firstbaby

SCAN 6 weeks
16 Balas

Saya baru lepas scan dekat hospital, sbb bleeding kelmarin, doktor kata jgn risau.. Pintu rahim nak tertutup.. Darah yg kluar tu.. Darah period lama.. Menangis saya masa turun darah tu..bila doktor pakar scan baby sihat, 8weeks dah.. Ada heartbeat, alhamdulilah..22hb ni baru boleh buka buku pink dekat kk ☺️

Mmg susah nk nmpk kecil lg besar kuaci je saye 5w xnmok terus.. 10w bru nmpk https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

Saya dulu pun cmnie sis. Pergi klinik swasta doc cakap macam ada gumpulan darah macam nak gugur la. Dr kata macam preggy luar rahim. Tapi minggu ke 8 saya scan nampak baby siap ada heartbeat lagi sekarang baby dah masuk 5 bulan da. Ada orang kata 12 week baru nampak. InsyaAllah ada rezeki sis..

2y ago

Amen

Sama macam sy mule2 risau masa tu kandungan 6 weeks. Dokter suruh dtg lagi 2 weeks utk kepastian tapi sy tunggu sampai 10 weeks baru scan dah nampak baby..☺️

Edd kita sama laa 30/9/22. Sama dgn saya nampak kantung je. Dr cakap perlu bedrest bebetul sebab masih fragile. Lagi 2week baru scan balik.

Normal je sis , jngan risau ok. Saya pon masa scan 6 week nmpk kantung ja , repeat scan lagi 2-3 minggu alhamdulillah dh nmpak janin

kalau doctor dulu yg masa sy gugur mesti dia kata 50-50 since kantung tak cantik. tp inshaAllah ada rezeki, ada okay. dont worrry

Sebiji macam saya, scan tadi nampak camnie, keliru jgak 😭, doctor srh wait, bg ubat pada saya

saya 6w6d dh nmpk janin dgn jantung jelip kelip..., 🥰scan klinik swasta doct asmah...

InshaAllah biasa da msuk 9 weeks nmpak comel kecik dot , n nnti bole dgr heartbeat baby