SAKIT TEKAK, SELSEMA, BATUK KAHAK SIKIT

Salam semua, sy harini dah masuk 38w5d. Pagi tadi tiba2 sakit tekak, selsema + batuk kahak.. Sy rasa sebab tido dalam aircond mungkin sejuk sangat 😓 Tapi sy tak demam. Sy dah makan ubat selsema dan paracetamol. Kalau buat covid test ni mesti positive sebab dah ada simptom. Tapi sy x buat test lagi pun la. Apa patut sy buat sekarang ya? Nak pantau di rumah saja @ terus ke hospital? Tanda2 nak bersalin tak ada lagi. 😥 #pleasehelp

3 Balas

buat je la covid test, nak bersalin nnt kena buat jugak.. kalau detect awal, tarikh kuarantin tu jd awal sikit kalau positif..

2y ago

Pergi ke hospital sis. Sebab kena check jantung baby selalu

Dr yg bagi ubat selesma ke atau makan sendiri? pgi la hosp sis. kat situ Ada Dr nurse yg Boleh cek & pantau

2y ago

Doktor yg bg ubat selsema tu.. nak buat covid test x ek? 😓

samalah saya 37wks tetiba flu and sakit tekak.mata pun gatal merah

2y ago

semoga cepat sembuh sis🤲🏻 sy dah buat test.. Alhamdulillah negative.. p KK tadi jumpa doktor.. doktor bg ubat batuk n selsema..