Test Tiroid

salam semua. sekarang kandungan saya 27 weeks. sehingga minggu 27 ni berat saya naik 11kg. Dr di kk marah2 sebab berat saya naik banyak. saya kena buat test tekanan darah, urin dan cek berat hari2 selama seminggu di klinik. minggu depan saya perlu buat test tiroid. ada tak ibu2 yang pernah buat test tiroid? test dia macam mana ye? saya ada kena pantang makan atau minum apa2 tak? dan pada pendapat ibu2, perlu tak saya cuba kurangkan berat badan supaya tak kena marah2 dengan dr? #1stimemom #firstbaby

1 Balas

Mcm saya berat asyik turun and berat static je. Doc suggest utk amik darah je utk diagnose ada tiroid ke tak. Alhamdulillah normal result saya