6 JULAI 2020

Salam semua , sekadar perkongsian bersama .. contraction palsu/brixton hicks : dia skit pinggang tetapi tidak kerap .. kalau kita ubah posisi seperti berdiri ke , berjalan ke , dia akan hilang .. contraction betul : skit pinggang yg kerap .. ada setiap 10 minit , 5 minit , 3 minit mcmtu .. dia x kan hilang walau mcm mana sekali pun kita ubah posisi , skit tu still ada .. maka tu kena laa ke hospital segera .. semua org dia x sama tanda bersalin .. jadi , apabila ada 1 je tanda bersalin tu pergi je ke hospital check dulu mcm mana .. sbb kalau kita tunggu tanda lain , kita x tau keadaan baby dlm perut mcm mana .. kita x tau ada bukaan ke blm .. x salah kita ulang alik yg penting kita tau keadaan baby .. berkorban utk anak .. walau doktor suruh balik , sekurang nya kita tau baby mcm mana .. jantung dia , posisi dia .. tu sgt penting .. jgn kita tgk org lain ada tanda tu , nanti kita pon mcmtu .. x kan sama semua org .. setiap anak lain pengalaman nya .. utk langkah berjaga2 , ada je 1 tanda trus je check terutama bab2 keluar darah .. direct je ke hospital .. x yah ke klinik .. walau setitik darah pon .. kena alert ye ibu2 .. demi keselamatan baby ☺ moga bermanfaat😉

2 Balas

diharapkan perkongsian ini tiada mendpt sebarang kecaman ye .. sekadar berkongsi info .. andai ada tersilap dtg nya dri sya , yg baik dtg nya dri Allah☺

Tq awak sgt membantu💐