Naik berat badan terlebih

Salam semua. Saya skrg 5bln preggy. Tadi pegi kkia berat badan naik agak banyak. Nurse minta saya datang setiap selang sehari selama 2minggu untuk check urin, tekanan darah & apa tah lagi 1 saya lupa. Nak minta tips cemana nak kurangkan peningkatan berat badan yg terlebih? Atau diet yg sesuai. Saya rasa saya makan macam biasa sebelum hamil. Minta bantuan mommies semua🥹#pleasehelp #firs1stimemom

4 Balas

sy berat dari 58 turun ke 44.5kg sis..sy diet..sy SME MCM sis pregnant 5bulan

8mo ago

sis kurang kn MKN..ambil nasi 1senduk suku2 je..lauk tu lebih n syur..buah mnis2 sy x ambil sgt..sy MKN 3kli sehari je..pagi;tghhri;dan ptg waktu kul 6 je..MLM sy xmkn