adakah saya hamil bayi kembar

Salam semua saya nak tanya upt saya naik garis positive hamil yg terang sgt.sedangkan baru 3mgu hamil.banyak kali saya test tetap naik garis yg sgt terang.adakah tanda saya hamil anak kembar?

12 Balas

sy period lewat 3hri ja pun, line dh terang..upt test tu detect hormon hcg puan...ikut bdan msing2...kdg2 upt test tu sensitif tgok pda brand jgk...klu nk tau pregnant twin, pegi la scan puan...better tggu 7w keats...

biasa la tu.. sy 2 week pun dpat double line terang bederang,siap Test line lg terang dari control line pun Ya jgak.. keluarnya tetap sorang saja baby🤭🤭🤭

Saya pun tak pasti sis. Maybe kena ke klinik untuk pastikan. Tapi klinik pun selalunya 8 weeks baru nampak kalau scan.

tak semestinya. sy 2 kali pregnant test upt awl dua2 terang sgt. igt twins gk. dpt dua2 single baby je

scan , line upt terang x menunjuk @ membuktikan awl prgnt twin. hormon hcg awk tgi tu upt terang

mcm sya lewat period seminggu line dah terang sgt2..klu nak kepastian better gi scan lah

4y ago

ya sbb sya period mmg regular biasa dah 4 org ank dah klu lewat dtg period mmg terus ngandung😊

kembar kadang susah nak nampak kalau awal2, better tunggu lama sikit baru scan.

Tak semestinya sis. Yg tu kna scan dlu bru tahu,, atleast 7/8weeks bru nmpk

mungkin jgk tu..goodluck sis, semoga impian kita semua jadi kenyataan

kna scan la