tanda bersalin 39 weeks

salam, semua. saya nak tanya. tadi masa saya dah selesai mandi, tiba-tiba ada lendir pekat + darah keluar dari vagina saya. tapi saya takda rasa sakit apa pun. itu tanda akhir bersalin ke?#1stimemom #pleasehelp

8 Balas

sy pn bgitu jg time 39 weeks selepas mndi tiba2 sakit prut smpi sakit lain mcm saja..trsa mcm tu kita brkemas tukar bju lepas mndi trus..sedia brang ke hosptl...kita tahan saja sakit perut..dri jm7.mlm jg..brtolak dri rumah jm10.mlm.smpi hosptl jm11.21mlm tnggu dktor di luar lg msih blum ada tnda2 darah atau lendir..las brapa minit di benar kn msuk wad kecemasan suru lgi tukar baju dlm tndas kita..msih lg larat nk tukar baju..brapa minit suru baring di atas katil sakit bgitu teruk tk dpt tahan..las2 lendir pekat pecah dan darah kluar..jm11.36 bby kluar jm11.41 tk sempat timbang brat msa mau dkat brsalin..

tu slah stu tnda sis, blh dh siap2 pack brg utk ke hosp... klu ad hosp dorg suruh blik dlu klu xda bukaan lg, klu x dorg mmg suruh admit... jgn tunda2 sis... #smogadpermudahkanurusan

Ya, tanda nk bersalin tu..cuba kira contractions,jarak kekerapan dan brp lama satu2 contaction tu

tu tnda nk bersalin..baik trus ke hospital

Apa khabar sis sekarang ni? Dah ada bukaan CM x..

3y ago

aamin, terima kasih puan 🥰

ya tanda bersalin..maybe dah da bukaan

Semoga dipermudahkn urusan awak 😍

3y ago

aamin, terima kasih awak 🥰

ya tanda nk melahirkan sis