Brown spotting/flow

Salam semua, saya nak tanya, saya first time pregnancy, saya pregnant 5weeks, bila scan ada je kantung, ada spotting warna coklat mula2 tapi lama lama darah coklat tu asyik keluar je tak berhenti. Dah 4 hari straight. Normal ke atau ni tanda2 keguguran? #pleasehelp #bantusharing #1stimemom

Brown spotting/flow
22 Balas

Hai semua, saya empunya tuan post ni. Saya dah ke klinik dan refer dr. Alhamdulillah kantung masih ada dan membesar dengan elok dari sebelum ni. Bila scan sebelum ni size kantung 0.6cm sahaja sekarang dah 1.8cm. Tapi dr sarankan saya untuk bedrest 5 hari straight. Memang dr kata minum makan solat atas katil, sebab dia risau threatened miscarriage. Jadi dia bagi ubat kuatkan rahim (duphaston) consume 3 kali sehari & keep on folic acid. And tengok balik puan-puan punya nasihat untuk betul2 rehat lepas jumpa dr, saya akan ikut juga. Pertama kali pregnancy memang seram dan risau dgn semua benda, saya bersyukur ibu ibu puan puan yang balas post saya ni membantu sangat dengan nasihat2 ni. Sebak sangat and berterima kasih sangat. Saya doakan semua ibu ibu selamat dan anak anak dalam kandungan semua selamat dan sihat, semoga Tuhan merahmati kita semua dan beri rezeki kandungan yg sihat. Doakan saya ye semua. Sekali lagi, terima kasih sangat sangat 🥰🥰🥰