Appointment kk

Salam semua saya nak tanya, boleh ke kalau kita nak tumpang check up dkt klinik kesihatan lain buat sementara waktu disebabkan kita berada diluar kawasan, kami suami isteri org semenanjung tp suami keje dkt Sarawak, lepas raya suami kena g kursus sebulan lebih dkt semenanjung, maksudnya habis je cuti raya suami terus kena g kursus tak balik Sarawak, tapi saya ada appointment dkt kk di Sarawak, saya takde family dkt Sarawak kalau jadi pape pun susah, buat sementara waktu saya bercadang nak duduk kampung dgn family kalau tak sihat ke apa ke ada jugak org yg tolong tengokkan saya, macam mana ye boleh ke kita tumpang check up dkt klinik berhampiran buat sementara waktu? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

14 Balas

tumpang kk yg cover rumah family tu.. bwk buku pink je. call la dulu utk appointment senang. sy dulu asal kk kat johor, pastu pindah kl patutnya kena buka buku pink utk klinik yg baru tp sbb dh hujung pregnancy dh kira tumpang je la, pastu balik kg utk bersalin tumpang kk kat kampung plk. check up 1m anak pun kat kk kampung, pastu baru balik kl proceed appointment dgn kk kat kl je

2mo ago

Okay terima kasih sis berkongsi pengalaman

boleh sis, xde masalah.. yang penting sis perlu inform nurse kt KK biasa checkup.. Then bila smpai Kg, terus p KK dekt Kg utk dapatkan tarikh temujanji.. klo nak coll pun blh xde mslh (brgantung KK, ada KK mudh angkat coll).. mcm sy sbb nk tumpang sebulan, so KK tumpangan buka buku pink copy nurse yg baru.. anak sy vaksin bby pun pernah tumpang Klinik juga..

2mo ago

Ooo baby pun boleh tumpang klinik baru tahu, terima kasih sis

boleh sis.. saya cikgu, tiap kali cuti sekolah sebulan tu sy akan balik kampung dan tumpang kk di kampung utk check up.. doktor sy cakap, misi dan dr di klinik lain tak boleh tolak jika ade patient nak tumpang check up di klinik sbb itu polisi kkm.. kena terima patient..

2mo ago

ohh faham, tak terpikir pulak pasal cikgu yg selalu balik cuti huhu, terima kasih

Boleh… mksudnya awak tumpang klinik… Better maklum pada kk awak selalu check up… then nanti masa balik kg awak kena maklum awal pada kk dikampung yang awak nak tumpang check up disitu… saya selalu buat…

2mo ago

Boleh sis… esok2 dah ada anak nak tumpang cucuk pon boleh tapi kena maklum awal2…

boleh sis. misi saya baru je offer saya nak tumpang KK kat kampung ke raya ni. tapi saya kata takmau sebab KK kat kampung saya lagi busy dari KD biasa saya pergi. sanggup balik kampung lambat sikit sebab nak check up isnin sebelum raya 😂

2mo ago

Baca komen baru tahu boleh rupanya, sebelum ni selalu cari tiket flight selepas tarikh check up, okay terima kasih sis

Bole kak. Sy pun macam awak. Sy awal check up klinik kk kat smnnjung. Jadi sy sekarang tumpang check up kat klinik kk kampung sebab nak bersalin di sarawak. Janji bgtau awal la dekat dokter dgn misi

Boleh2. Saya selalu buat begini, sebabnya husb selalu outstation tulaa kadang balik kg, kalau kena waktu appt kena dtg klinik kat kg jg. yg penting inform awl kat nurse awk lah.

2mo ago

Okay terima kasih

Saya dh byk kali tumpang kk lain. Boleh je kot takde masalah sis cuba bawak buku pink tanya nurse sana. Nanti dorg akan bagi tarikh appt yg available.

2mo ago

Terima kasih

Boleh takde masalah Mommy. Saya pernah masa pregnant buat check up sampai 3 KK. Tapi kena inform awal dan bagitau sebab kenapa.

2mo ago

Baru tahu boleh jugak check up dkt bnyk kk macam ni, terima kasih tau kongsi pengalaman

Boleh, kena maklumkan pada current clinic, bagitau lokasi mana, nanti dia akan bagi guidance ya