Sakit mencucuk di ARI - ARI

Salam semua, saya mengandung 9 minggu. tapi kadang kadang dekat bahagian ari ari rasa mencucuk. adakah normal? jadi dalam 3-5 minit sahaja. tq semua #firstmom #1stpregnacy#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

Saya baru mengalami sakit dibahagian ari² pada 2hari yg lepas, hinggakan kaki saya mengalami kejangan sampai ta boleh nak bergerak. Saya segera ke hospital kerna risaukan baby sekiranya terjadi sesuatu. Di hospital doctors buat scanning, urine test & ambil darah. Alhamdulillah semua ok, and doctors cakap perkara ini adalah normal bagi ibu yg hampir nak bersalin. Banyakkan rehat. Kandungan saya 30w #firstmom #1stpregnancy #myfirstbaby #justshare

2y ago

ok x untuk kesihatan baby,risau juga..sebb first time

sy time 6w g Chek doktor ckp xde apa2 normal angin dia nk sesuaikan dgn rahin kita nk berkembang...nk2 yg penah bersalin czer

Sama sis. sy dah pregnant 15 minggu pun sakit ari2. Tapi x sekerap masa first trimester lah.

2y ago

Kalau gtu sy sakit jugak kat situ tp bukan d tengah d sebelah kanan @ kiri cramp tiber2

kurang kan buat keje.... masak atau berdiri lama... rehat banyak

Normal sis tu tanda rahim kita tgh mengembang untuk ruang baby

2y ago

aha btl, normal sis😊

9 minggu ya. Emm tak pastila sis. Cuba ke klinik.

samalah kita sis..tu sya bykn berehat