Confuse dengan due date

Salam hi semua , saya masih lagi newbie dalam tap ni maaf kalau awkard sikit 🤐 saya confuse sikit dan still blur dalam bab " due date " ni sebabnya last period saya 20/5 dan nurse up kan pada buku pink last period saya 15/5 iaitu hari first datangnya period saya , kalau nak diikutkan due date saya kemungkinan 24/2/22 tapi jadi 22/2/22 .. ni 1st pregnat and still blur lagi. Apa betul ye kiraan nye mcm tu ? Cuma bertanya hehehe 🥰#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #jangandibully

5 Balas

Date last period mmg guna hari first dtg period yg terakhir, tapi due date baby tu boleh berubah ikut scan. So tak semestinya ikut kiraan dari last period tu. Lepas beberapa kali scan + dgr bunyi jantung apa semua, selalu doktor akan ikut date yg keluar kt mesin ultrasound tu 😊 dan perkembangan seterusnya pun based on due date yg lepas doktor confirmkan tu.