pergi hospital

Salam semua.. saya harini genap 39m 3h pregnant.. tapi tak ada tanda seperti air ketumban atau darah.. cuma keputihan dan sakit area kelengkang sesangat.. bila duduk terlalu lama atau jalan perut kerap mengeras tapi saya tak pasti sama ada krn gerakan baby.. saya jadi konfius sbb rasa gerakan baby semakin kurang .. kalau saya was was boleh ke pergi hospital atau kena tunggu tanda n sakit kontraktion jugak? Saya jd terganggu bila nk kira gerakan klw perut mengeras. #ingintahu #firstmom

5 Balas

terus p hospital dik...x kisah la klau lps cek,dorang suruh blk dulu...janji awk dh p hospital..akak anak kedua dulu xde turun tanda,tp kerap mengeras..p je hospital..dorang cek,blum lg..suruh blk..2 3 hari lps tu p hospital lg..lps subuh..dorang cek 2cm suruh blk dulu..akak ckp xmau blk...minta nk duk wad..x sempat masuk wad,tghr dh bersalin..ms tu due lg 2mgu..

1y ago

ooo dh smpai hospital dh...insya allah hari ni atau esok dh bleh jmpa baby tu...☺️..semoga dipermudahkan semua ya....

pergi hospital ckp baby kurang gerak dan perut mengeras. sekurangnya puan tahu lebih awal. jadi hospital tahu nak buat apa untuk keselamatan baby dan puan. semoga urusan sis dipermudahkan

g spital sis..sy ank first langsung xde sakit ape...38w...jmpe dokter..dokter tnye xde rse ape² ke sy ckp xde...patu dokter ckp nk cek jalan blh x...skli dok cek 2 cm trus kne refer spital...

oh sis kene warded dah ye...alhamdullilah ❤️ 💙 💜 selamat menyambut baby 👶 sis doa banyak² supaya dipermudahkan urusan ya sis. amin.

boleh. kalau kerap mengeras pon tanda nk bersalin awak. jgn tunggu semua tanda turun. baby kurang gerak pon bahaya.

1y ago

kekerapan mengeras ada tak dlm 10-15min. mcm stop sekejap lepas tu awak rasa semula. kalau smkin kerap dikira ya awak.