Hantar pengasuh baby tiga bulan

Salam semua. Saya first mom jdi takberapa tau sangat. Mcm mana ye nk tau pengasuh or tmpt asuhan ok ke tak? Apa yg ibu2 perhati & tengok dlm rumah dan sbgnya.. terima kasih yg sudi sharing

2 Balas

saya pergi rumah pengasuh dan borak2 dulu. tgk rumah bersih dan kemas atau tak. tgk cara dia bercakap. then saya hntr baby seminggu sebelum start berkerja. bbrp hari hntr half day then hntr full day. tgk dia handle ebm ok ke tak. tgk dia mandikan baby ok ke tak. tgk anak lepas balik selesa ke tak. rezeki saya dpt pengasuh yg sgt baik. dia sayang anak saya dan dia sgt baik kat saya. selalu suruh saya lepas balik kerja mandi dan rehat dulu baru pergi amek baby. dia siap offer jaga baby weekend kalau saya dan suami nak pergi dating haha. cari pengasuh yg mmg ikhlas nak jaga baby. bukan sekadar nak duit je. pastu elakkan pengasuh yg terlampau berkira masa dan tenaga. dan jenis yg dia je yg betul. kita pon as parents jgn terlampau berkira dgn pengasuh. jaga hubungan yg baik sebab anak kita 12 jam duduk dgn pengasuh. masa nak amek anak tu bawak lah sekali pisang goreng ke choc ke. haha ok bebel panjang pulak.

sy cuma tanya pengalaman asuhan, brp ank asuhan, penah handle dan how handle ebm. ni semua penting. then klu semua pass, sy minta alamat utk dtg tgk dan borak one by one dgn pengasuh. discuss payment semua. dh ok baru sy hantar 1hari utk tgk keserasian ank dgn pengasuh