Asyik sakit, takut susah lekat

Salam semua, saya dua bulan lepas bisol, pastu bulan lepas cirit birit muntah2 & bulan ni demam panas pulak..ada je sakitnya setiap cycle, mcmana la nak lekat..bersama juga masa subur & ikhtiar susu,vitamin & air halia..ada ke yg sakit pun lekat? Sbbnya saya pikir mesti kacau hormone#pleasehelp #firstbaby

4 Balas

sy period lMbat waktu form 2, dah sampai umur 18 period datang setahun cuma 2 kali. time dah nak kawen period plak 3 bulan sekali baru datang. risau tkut tkleh prgnant. dh bgtahu husband pasal diri sy. alhamdulillah kami tak merancang apa pun. unexpected betul lepas 2 bulan kawen lekat baby first tpi gugur. lepas sebulan lekat lagi baby kedua and survive so far inshaAllah (13 weeks) so walaupun hormone tak sesubur perempuan lain, Allah masih beri izin untuk hamil. bisul pun kena, lepas keguguran pun banyak penyakit muncul, dgn kne covid lagi . Tapi lekat je . so awak tkyah risau sgt. just follow the flow. perancangan Allah juga yg terbaik.

1y ago

Trima kasih puan..minggu lepas punya result.. skarang dah delay 2 hari. Mohon doa🤲🏻

Sy pun mcm tu start bln 6/7 2022, bila mula ttc setiap bln dmm, batuk teruk, muntah, cirit-birit. Sy xpasti di sebabkn tu jgk ke period sy jd xteratur. Last2 bln 12 tu sy ckp dkt husband nk stop kjp ttc, emosi jd tenang n period pn kmbali normal. Tp rezeki Allah nk bg sy pregnant the next cycle, bln 1. Skrg alhmdulillah 10w+.

1y ago

Saya masih teratur period, cuma itula sakitnya tk boleh elak, bkerja & cuaca tk mnentu skarang

awak dah berapa lama ttc? kalau dah lebih setahun boleh checkup kat klinik pakar sakit puan. consult doc

1y ago

rasa nya tak ganggu kecuali sakit kronik. mungkin badan bg sign dah penat. cuba rehat dulu utk next cycle. apa2 pun semoga dipermudahkan.

UPDATE: gambar pada khamis minggu lepas.. mohon doa kandungan selamat